Projecten

Coalitie applied gaming: Learning community

Vanuit het netwerk van VitaValley is een coalitie ontstaan op het gebied van applied gaming. Het doel van de coalitie is applied games te implementeren, opschalen en indien nodig (door)ontwikkelen.

Learning community

In 2015 richt de coalitie applied gaming zich op het implementeren van bestaande bewegingsgames in een learning community. Binnen de learning community gaan deelnemers zelf aan de slag met de implementatie van een bewegingsgame. Deelnemers ontvangen individuele ondersteuning bij de voorbereiding van het implementatietraject. Daarnaast komen deelnemers verschillende keren bij elkaar voor het uitwisselen van ervaringen, tips en tricks. Beoogd resultaat van de learning community is om meer inzicht te genereren welke bewegingsgames geschikt zijn voor welke doelgroep

De resultaten van de learning community worden in 2016 gepubliceerd. Deelnemende organisaties zijn: Accolade, Actiz, Beweging 3.0, Evean, GGZe, Lentis, Hilverzorg, Livio, Warande en ZuidOostZorg. TNO ondersteund het implementatieonderzoek van de learning community. Vital Innovators begeleid de learning community en de individuele deelnemers.

In 2016 start bij voldoende belangstelling een 2e groep deelnemers met de learning community. Voor interesse of meer informatie neem contact op met Janneke de Groot (jdgroot@vitalinnovators.nl).

Deze fase is een vervolg op de eerdere implementatie verkenning van de coalitie applied gaming.

Meer Projecten