Opzetten concept zorginnovatie.nl

Vital Innovators bedacht het concept en maakte de eerste implementatie van www.zorginnovatie.nl. Vanuit de vraag om de zorg te helpen met innovatie en vooral om het te verbreden tot een initiatief van vele regionale en landelijke netwerken gericht op het innoveren van de gezondheidszorg.

Zorginnovatie.nl, een open co-creatie platform voor zorginnovaties.

Stel je werkt als innovatiebureau in de gezondheidszorg samen met een zorginnovatienetwerk en je hebt beslag weten te leggen op de url www.zorginnovatie.nl, wat zou je daarmee dan willen doen? Deze vraag is de basis geweest voor de totstandkoming van het huidige zorginnovatie.nl. In eerste instantie als samenwerking tussen VitaValley en Vital Innovators, later verbreed tot een initiatief van vele regionale en landelijke netwerken gericht op het innoveren van de gezondheidszorg.

Vital Innovators heeft het concept bedacht en de eerste realisatie ervan ter hand genomen, waarbij verder helpen van zorginnovaties de onderliggende gedachte is geweest. Ondernemers en initiatiefnemers kunnen op ZorgInnovatie.nl hun ideeën voor innovaties in de zorg tonen aan een publiek van zorginnovatoren (experts, stakeholders en enthousiastelingen). Over de innovaties wordt veel informatie gegeven, waaronder uitleg over het concept, markt, onderneming, financieel en actualiteiten. Tevens worden de belangrijkste vragen van de ondernemer kenbaar gemaakt. Op basis hiervan kunnen zorginnovators ideeën, suggesties en inhoudelijk commentaar geven, waarmee de innovaties verbeterd worden.

Vele innovaties en innovatoren meldden zich al gauw aan, waardoor een groot landelijke platform ontstond. Om concurrentie met andere innovatienetwerken te voorkomen is in samenspraak met VitaValley vervolgens veel energie gestoken in het aanhaken van andere netwerken, zoals Health Valley, Slimmer Leven 2020, HANN en EBU. De aansturing van ZorgInnovatie.nl is inmiddels overgedragen aan een staande organisatie, die is ondergebracht bij Health-Holland, de Top Sector Life Sciences & Health.

 

Bekijk meer cases

Strategie & Roadmap Vitaal Thuis

Vital Innovators heeft met Actiz en VitaValley sinds 2013 samengewerkt aan Vitaal Thuis. Sinds 2014 wordt er gewerkt in een kerncoalitie met KIEN, Vilans, CZ, cliëntenorganisaties en twaalf innovatieve zorgaanbieders.

Lees verder »

Wij helpen u graag verder

Vul hier uw gegevens in en we komen zo snel mogelijk bij u terug!

Contactgegevens

Wordt jij onze nieuwe collega?

Vul hier je gegevens in en we komen zo snel mogelijk bij je terug.