Regie op ontwerp VIPP Babyconnect

We helpen het ministerie van VWS met het programma om gebruikersvriendelijk gegevens uit te wisselen tussen cliënten en zorgverleners, en zorgverleners onderling in de geboortezorg

Onder de noemer VIPP programma’s heeft het ministerie van VWS diverse programma’s opgezet om gebruikersvriendelijk gegevens uit te wisselen tussen cliënten en zorgverleners, en zorgverleners onderling.

Babyconnect is één van deze programma’s. Babyconnect richt zich op de geboortezorg en heeft als doel naadloos aansluitende zorg voor moeder en kind(eren) rond de zwangerschap en geboorte, inclusief de overdracht naar andere zorgverleners van de cliënte en haar kind, waaronder de jeugdgezondheidszorg, kinderarts en huisarts.

Om tot deze naadloos aansluitende zorg te komen is goede en gebruikersvriendelijke gegevensuitwisseling vereist. Deze gegevensuitwisseling kent vele ICT-componenten, waarbij een groot aantal leveranciers zijn betrokken.

Vital Innovators is gevraagd om als inkoopadviseur met de leveranciers afspraken te maken over de gewenste oplossingen, benodigde softwareaanpassingen en kennisdeling. Belangrijke aandachtspunt hierbij is het doorbreken van de monopolypositie van enkele van deze leveranciers. Dit vergt een hoge mate van strategisch schakelen en stevig onderhandelen. De jarenlange ervaring van Vital Innovators en de goede contacten met de leveranciers komen in dit traject goed van pas.

 

Bekijk meer cases

Strategie & Roadmap Vitaal Thuis

Vital Innovators heeft met Actiz en VitaValley sinds 2013 samengewerkt aan Vitaal Thuis. Sinds 2014 wordt er gewerkt in een kerncoalitie met KIEN, Vilans, CZ, cliëntenorganisaties en twaalf innovatieve zorgaanbieders.

Lees verder »

Wij helpen u graag verder

Vul hier uw gegevens in en we komen zo snel mogelijk bij u terug!

Contactgegevens

Wordt jij onze nieuwe collega?

Vul hier je gegevens in en we komen zo snel mogelijk bij je terug.