Fast track implementatie Beeldbellen en inbedding

Om te helpen met 'consult op afstand' bij de aanvang van de COVID-19 periode heeft Vital Innovators binnen twee weken een ‘FastTrack Implementatie Beeldbellen’ uitgewerkt voor gebruik door verschillende zorgorganisaties

Aan het begin van de COVID-19 periode was het belangrijk voor diverse zorgsectoren om zo snel mogelijk een oplossing te hebben voor ‘consult op afstand’. Om hierbij te helpen heeft een Vital Innovator team binnen twee weken een aanpak voor ‘FastTrack Implementatie Beeldbellen’ uitgewerkt en deze gedeeld met verschillende zorgorganisaties in Nederland.

VVT organisatie Directzorg, Jeugdzorg Nederland en huisartsengroepen in ’t Gooi, Kennemerland en West Friesland zijn hierbij individueel ondersteund met de uitrol van beeldbellen.

Activiteiten bestonden uit:

  • Selectie van juiste systeem en leverancier (op basis van regio wensen en overall marktscan),
  • Contractonderhandeling met leveranciers,
  • Uitrol en Configuratie van systemen en
  • Training voor praktijken en medewerkers.

 

Dit gaf direct een mogelijkheid voor zorgprofessionals om consulten met patiënten/cliënten toch doorgang te kunnen laten vinden tijdens de eerste coronavirus waves.

Na deze periode was het zaak om beeldbellen als ‘het nieuwe normaal’ binnen de organisatie op te kunnen schalen. Hierbij spelen andere (verander) aspecten een cruciale rol zoals gezamenlijke doelstellingen, communicatie met alle doelgroepen, structurele inbedding en integratie in bestaande werkprocessen. Bij Huisartsen Zuid Kennemerland, Huisartsenvereniging Midden Kennemerland en Huisartsen coöperatie Amstelland heeft Vital Innovators in vervolg fases deze inbedding ondersteund.

Samen met een projectteam van artsen, POH-ers en zorggroep medewerkers zijn de bestaande werkprocessen aangevuld met protocollen voor beeldbellen en is dit beter geïntegreerd in de dagelijkse praktijk.

 

                                                          

 

Bekijk meer cases

Strategie & Roadmap Vitaal Thuis

Vital Innovators heeft met Actiz en VitaValley sinds 2013 samengewerkt aan Vitaal Thuis. Sinds 2014 wordt er gewerkt in een kerncoalitie met KIEN, Vilans, CZ, cliëntenorganisaties en twaalf innovatieve zorgaanbieders.

Lees verder »

Opzetten concept zorginnovatie.nl

Vital Innovators bedacht het concept en maakte de eerste implementatie van www.zorginnovatie.nl. Vanuit de vraag om de zorg te helpen met innovatie en vooral om het te verbreden tot een initiatief van vele regionale en landelijke netwerken gericht op het innoveren van de gezondheidszorg.

Lees verder »

Wij helpen u graag verder

Vul hier uw gegevens in en we komen zo snel mogelijk bij u terug!

Contactgegevens

Wordt jij onze nieuwe collega?

Vul hier je gegevens in en we komen zo snel mogelijk bij je terug.