Opschaling beeldbellen zorgpad in huisartsenzorg

In twee fasen hebben we alle huisartsen in de HOOG regio's ondersteund met het implementeren en opschalen van beeldbellen in de dagelijkse praktijk.

Als één van de projecten binnen het programma Toekomst Bestendige Huisartsen Zorg (TBHZ) zijn de HOOG huisartsen ondersteund met het implementeren en opschalen van Beeldbellen in de regio.

In twee fases zijn vanaf najaar 2021 de huisartsenpraktijken ontzorgd bij de inrichting en uitrol van beeldbellen/consult-op-afstand in de praktijk. Natuurlijk waren tool selectie, het koppelen met bestaande systemen, training en communicatie & support belangrijke onderdelen van de begeleiding.

Maar vooral het afstemmen hoe beeldbellen wordt ingepast in de specifieke dagelijkse praktijk is een succesfactor voor gebruik. Denk aan: voor welke patiënten, type klachten, bepaalde tijden/praktijkrooster en werkprocessen van triage-consulten-ketenzorg.

Beeldbellen kreeg uiteraard een boost tijdens de COVID-19 periode en bleek een waardevolle toevoeging te zijn voor de dienstverlening van praktijken aan hun patiënten. 

Onze ervaring leert dat Beeldbellen een nuttige invulling kan geven aan ‘ToekomstBestendige HuisartsenZorg’ en ‘Meer Tijd Voor De Patiënt’ trajecten. Resulterend in meer gemak voor de patiënt en flexibiliteit voor de praktijk.

Samen met andere digitalisering/eHealth initiatieven zien wij dat dit verder vorm geeft aan hybride zorg, richting het nieuwe normaal voor de huisarts. 

 

Bekijk meer cases

Kwartiermaker Ziekenhuiszorg Thuis

We hebben het programmamanagement ingevuld voor het samenstellen van een landelijke coalitie met als doel bewustwording en brede implementatie van veilige, betrouwbare, bruikbare en betaalbare zorg thuis met behulp van e-health.

Lees verder »

Wij helpen u graag verder

Vul hier uw gegevens in en we komen zo snel mogelijk bij u terug!

Contactgegevens

Wordt jij onze nieuwe collega?

Vul hier je gegevens in en we komen zo snel mogelijk bij je terug.